Een schutting kopen: houd hier vooral rekening mee!

11 februari 2022
 Categorieën: Omheiningen, Blog


Een schutting kopen, bijvoorbeeld bij Schuttingbouw van Schijndel, is een handeling die veel woningeigenaren maar één keer of misschien twee keer in hun leven uitvoeren. Logisch, want een schutting aanschaffen doe je natuurlijk voor de langere termijn. Met een goede en kwalitatieve schutting rond je tuin of erf kun je dan ook decennialang vooruit.

Maar waar moet je allemaal rekening mee houden in je zoektocht naar dé 'perfecte' schutting? Wat zijn belangrijke aandachtspunten? Dit blog helpt je op weg met adviezen van professionals.

Materiaalsoort
Het kiezen van een goede schutting begint met nadenken over welke materiaalsoort of stijl jouw voorkeur heeft. Er zijn tegenwoordig namelijk veel meer mogelijkheden dan de traditionele houten schutting die vroeger de 'norm' was. Vandaag de dag kun je kiezen uit tal van materialen als je een schutting kopen wil. Denk bijvoorbeeld aan stenen schuttingen, schuttingen gemaakt van bamboe, wilgentenen, kunststof of een schutting van ijzerdraad met groene begroeiing.

Elk van deze materiaalsoorten heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Kies je voor een houten schutting, zoals nog steeds veel mensen doen? Dan is het belangrijk om voor een stabiele en sterke hardhouten schutting te gaan met keurmerk. Je hebt dan de garantie op een duurzame en robuuste schutting, waarvan het hout het milieu niet onnodig belast.

Bamboe is ook prima materiaal als je voor duurzaamheid gaat en een natuurlijk ogende schutting wilt hebben. Steen is een goede keuze als je op zoek bent naar een schutting die modern en stijlvol is en die tegelijk enorm sterk is en de wind tegenhoudt.

Denk dus goed na over wat je precies met je schutting wilt. Gaat het je om de privacy? Is het beter beveiligen van je tuin en dus ook woning een belangrijk motief? Gaat het je vooral om de uitstraling en stijl die een schutting heeft? Of misschien wil je al deze voordelen van schuttingen wel combineren en ga je voor de perfectie die op dit gebied mogelijk is. Wat je motieven ook zijn om een nieuwe schutting aan te schaffen: het belangrijkste is dat je daar je keuze voor een bepaald soort materiaal op baseert!

Gewenste hoogte
Een ander belangrijk aandachtspunt, als je een schutting kopen wil, is dat je bij aankoop goed naar de gewenste hoogte van je erfafscheiding kijkt. Een fout die veel gemaakt wordt, is dat hier niet goed op geanticipeerd wordt. Veel mensen plaatsen een schutting en komen er dan achter dat deze te laag is, zodat ze minder privacy hebben dan gewenst. Wil je echt privacy, dan kun je het beste kiezen voor een schutting van minstens 2 meter hoog!


Delen