Senioren bungalow: de voordelen van dit type bungalow

30 juni 2021
 Categorieën: Bouw & aannemers, Blog


De senioren bungalow is de afgelopen jaren in Nederland een van de populairste woonvormen voor mensen op leeftijd geworden. De populariteit van bungalows onder mensen die met pensioen zijn gegaan of op leeftijd zijn gekomen, heeft diverse redenen. Wat maakt seniorenbungalows zo aantrekkelijk? Wat zijn de voordelen van dit type woonvorm voor mensen die de middelbare leeftijd gepasseerd zijn?

Een senioren bungalow heeft een praktische indeling & is voordelig

Typerend voor seniorenwoningen en seniorenbungalows is dat deze woningen bestaan uit één verdieping. De slaapkamer en badkamer bevinden zich dus op de begane grond. Dat betekent dat je als senior niet telkens de trap op en af hoeft te lopen als je naar bed wilt of je in de badkamer wilt opfrissen. Voor mensen die slecht ter been zijn, zoals veel ouderen, maar ook personen die dat nog niet zijn (maar wel kunnen worden) is een bungalow dan ook een ideale oplossing in vergelijking met een woonhuis dat een of meer verdiepingen heeft. Woon je eenmaal in een seniorenbungalow, dan hoef je daar in principe als ouder ook niet meer weg, omdat de indeling praktisch genoeg is. Reken daarbij nog dat je qua onderhoud aan een bungalow minder tijd en geld kwijt bent dan aan een grote, gebruikelijke woning. En dat scheelt uiteraard in de onderhoudskosten en bespaart je ook veel tijd.
Een tweede grote pre van een senioren bungalow is, naast de praktische gelijkvloerse indeling, het feit dat je als eigenaar (of huurder) aanzienlijk lagere kosten hebt dan als je een grote woning in je bezit hebt. De hypotheeklasten of huurprijs van een bungalow is doorgaans een stuk lager dan bij een grote koopwoning. En wat heb je aan een groot huis met relatief hoge hypotheeklasten (of huurkosten) als je kinderen uit huis zijn en je alleen of met zijn tweeën achterblijft? De vraag stellen is hem beantwoorden: niet veel natuurlijk.

Meer privacy in en rond huis & lagere stookkosten

Een van de meest gewaardeerde kenmerken van bungalows voor senioren is dat deze vaak gebouwd zijn op een groot stuk grond. Je hebt dus meer grond rond je huis en daardoor ook meer privacy dan bijvoorbeeld in en rijtjeshuis. Zeker op (wat) oudere leeftijd is het prettig als je genoeg ruimte om je heen hebt en van je welverdiende rust kunt genieten. Door de extra ruimte kun je trouwens ook, mocht je dat echt willen, nog extra uitbreiden. Bijvoorbeeld door een klusschuurtje bij je bungalow te laten plaatsen.
Ten slotte nog dit: bungalows verbruiken aanzienlijk minder energie dan grote woningen. Er hoeft namelijk maar één gelijkvloerse verdieping opgewarmd te worden. Ook dat scheelt je als senior weer in de portemonnee!

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Finhome BV.


Delen