Het realiseren van een bouwwerk door middel van houtbouw

22 februari 2017
 Categorieën: Bouw & aannemers, Blog


Zelf een bouwwerk van hout maken of de hulp inschakelen van een professional? 
Wanneer u graag een gebouw van hout wilt maken kunt u dit zelf doen of de hulp inschakelen van een professional. Wanneer u besluit om zelf een houten bouwwerk te maken bespaart u in de kosten. Het nadeel is dat u waarschijnlijk veel tijd en energie kwijt bent aan het maken van uw bouwwerk. Maar wanneer u genoeg tijd heeft en bovenal ervaring heeft met houtbouw is dit waarschijnlijk geen enkel probleem. In de overige gevallen kunt u misschien beter de hulp inschakelen van een professional. Wij vertellen u graag meer over het maken van een bouwwerk door middel van houtbouw.

Stappenplan houtbouw
Wanneer u gaat bouwen met hout zult u merken dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een tuinhuis van hout te maken. Maar ook een chalet, een schuur of een prieel behoren tot de mogelijkheden. Het is verstandig om eerst te bepalen hoe u de klus gaat aanpakken. Waar bent u van plan om het bouwwerk neer te zetten? Is er voldoende ruimte? En is het wel wettelijk toegestaan om een bouwwerk van die afmetingen (daar) te plaatsen? Zoek het laatste punt eerst goed uit zodat u zeker weet dat u geen problemen krijgt met de gemeente en naderhand het bouwwerk moet verwijderen. Wanneer u zeker weet dat het is toegestaan om het bouwwerk te plaatsen kunt u gaan beginnen aan een bouwtekening. Door een bouwtekening te maken heeft u alvast nagedacht over bepaalde zaken en heeft u uiteindelijk minder kans om voor verrassingen te komen te staan. Als u de bouwtekening van het houten bouwwerk heeft gemaakt kunt u beginnen met het verzamelen van materialen. Het is belangrijk dat u kiest voor hout dat goed te bewerken is en lang meegaat. Als u alle materialen al in uw bezit heeft voordat u begint met bouwen kunt u goed voorbereid aan de slag. Goed voorbereid beginnen met bouwen is het halve werk! U zult merken dat de bouw snel voltooid zal zijn. Bent u nog steeds van plan om zelf te beginnen aan houtbouw? Bent u na het lezen van het stappenplan nog steeds enthousiast om te beginnen aan de houtbouw van uw dromen? Of denkt u dat het toch verstandiger is om een professional in te schakelen? Ervaren vakmensen kunnen uw bouwwerk binnen een korte tijd plaatsen zonder dat u er omkijken naar heeft. Kijk dan even op de site van Houtbouw Merkus B.V.. Wat u keuze ook mag zijn, wij wensen u veel succes met het realiseren van uw idee!


Delen